20 nov - Lars Norén

Premiär Festival d’ Avignon i juli 2016.
Sverige premiär Uppsala stadsteater hösten 2016.

20 november
Sebastian är 17 år och vilse. Han passar ingenstans. År av utfrysning och mobbning har gjort honom isolerad. Hans plats på jorden, i samhället, i skolan blir allt mer otydlig och med osäkerheten följer en frustration som pulserar snabbare och hårdare för var dag. Något måste göras.

Mina handlingar
är helt enkelt resultatet
av er värld
En värld som inte ville låta mig
vara den jag är
Ni skrattade ut mig

20 november är på samma gång ett porträtt av en ensam pojke som försöker återskapa sitt värde, som det är en inblick i den allmänmänskliga naturen. Pjäsen kom till i ett samarbete mellan Lars Norén och den tyska skådespelaren Anne Tismer i en tid då Tyskland läkte såren efter en skolmassaker då flera skadades och en dog. Den unge förövaren Sebastian la ut personligt och känslomässigt material på nätet innan han genomförde sin attack den 20 november 2006.

Kan jag inte leva med mening
ska jag i alla fall
dö med mening

Med Sebastians egna texter som grund skrev Lars Norén pjäsen som hade urpremiär 2007.  Efter det har den spelats om och om igen i flera olika uppsättningar i många olika länder, bl a Tyskland, Frankrike, Mexiko, Grekland, Spanien, Portugal och Kanada. För första gången sätts 20 november nu upp i Sverige i regi av Sofia Jupither. Rollen som Sebastian spelas av David Fukamachi Regnfors. Fotograf Urban Jörén